DE SHUTTLES
GSF STEENDORP

Geschiedenis


Eind 1988 staken Johny Van Berghen, Julien De Rijck en Georges Desmet de koppen bij elkaar om Steendorp massaal aan het sporten te krijgen. Zo zag de recreatieve badmintonclub “De Shuttles Steendorp” kort daarop het levenslicht. Klein probleem : Steendorp beschikte toen nog niet over een volwaardige sporthal... Daarom werd er de eerste maanden in een zogenaamde “Sportschuur” gespeeld. Gelukkig zag ook de gemeente Temse dit manco in en werd sporthal ’t Gelaag aangebouwd in de Sparrenlaan. In maart 1989 opende deze zijn deuren en op 13 maart kende onze club zijn volwaardige start op dit adres. Wij zijn overigens bijzonder trots om de allereerste club te zijn die van ’t Gelaag zijn vaste thuisbasis maakte !

De sportieve intenties van “de J’s” (ondersteund door Danny Janssens en Johan Bryssinck) bleken een schot in de roos te zijn : niet minder dan 83 leden namen in het eerste jaar wekelijks hun racket op. Het ledenaantal zou de komende jaren rond dit aantal schommelen, met uitschieters van meer dan 110 leden (inclusief jeugd). De laatste seizoenen beschikken we over zo’n 50 à 60 leden.

Over de jaren heen kende de club heel wat hoogtepunten. Er werden recreatieve GSF-tornooien gehouden, heel wat jeugdige knapen en meiden kregen hun eerste badmintoninitiatie, een eigen clubkrantje, ’t Shutteltje, werd opgericht, er waren de memorabele jubileumvieringen in het Schalienhuis (10 jaar), Scaldiana (20 jaar) en Wima-bowling (25 jaar),... Maar er werd vooral veel gezweet, gecleared, gesmashed en gelachen.

Na 25 jaar trouwe dienst vonden de J’s het wel welletjes en deden ze een oproep aan de leden om de fakkel over te nemen. Raf Huyghe, Glenn Goddaert en Caroline Van Goethem beantwoordden deze vraag en zullen vanaf seizoen 2014-2015 trachten om, met ondersteuning van Ina Beuten, Kris Van Bogaert en Sven Gijsbrechts, de clubleiding zo goed mogelijk verder te zetten. Er werden reeds enkele vernieuwingen zoals langere speeluren, de wederinvoering van een tornooi en het creëren van deze website ingevoerd om de club zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

www.000webhost.com